SG_algemeen

Ondernemingsrecht

2019-2020

De master Ondernemingsrecht aan de Zuidas leert je waar het in de commerciƫle rechtspraktijk werkelijk om draait. Academische docenten geven diepgravend onderwijs over de theorie en de law in action wordt aanstekelijk gedemonstreerd door praktijkdocenten van de grote advocatenkantoren aan de Zuidas. De nadruk ligt op ondernemingsrecht en financieel recht, maar ook contractenrecht en goederenrecht komen aan de orde. In het onderwijs staat steeds functie van het recht centraal: wat is de achtergrond van de regels, welke belangen spelen een rol bij het opstellen van die regels en wat is het gevolg van de toepassing ervan?

De masteropleiding Ondernemingsrecht aan de Zuidas kent een samenwerkingsverband met grote advocatenkantoren aan de Zuidas. (Zie de deelnemende kantoren verder op deze pagina.) De Zuidas is een internationaal zakencentrum met de hoogste concentratie advocatenkantoren in Europa. De Vrije Universiteit staat daar met haar campus middenin.

In deze master combineer je een academische basis met een sterke blik op de praktijk. Tijdens de opleiding loop je een aantal weken stage bij een van de deelnemende kantoren. Je verdiept de theoretische basis die je tijdens je bacheloropleiding hebt gelegd en scherpt je juridische vaardigheden verder aan. Ook maatschappelijk gezien maakt deze master je veel wereldwijzer. De master Ondernemingsrecht aan de Zuidas brengt het recht tot leven.

Info

Level Master
Language Dutch / English
Duration 1 jaar
Type Fulltime
Credits 60 EC
Faculty Faculty of Law