Bestuurskunde

In het premasterprogramma Bestuurskunde staat het aanleren van een academisch denk- en analyseniveau centraal. Het studieobject van de Bestuurskunde vormt de inrichting en werking van het openbaar bestuur, alsmede de interactie tussen openbaar bestuur en samenleving. De masteropleiding Bestuurskunde kenmerkt zich door een multidisciplinaire benadering waarin benaderingen uit de politicologie, sociologie, organisatiewetenschap, economie en recht worden benut voor de analyse en oplossing van bestuurlijke vraagstukken. Normatieve vraagstukken (de ethiek van besturen) nemen een prominente plaats in. In het premasterprogramma worden studenten voorbereid op de master en wordt er veel aandacht besteed aan de overdracht van en oefening met methoden en technieken van sociaal-wetenschappelijk en bestuurskundig onderzoek.