SG_algemeen

Taalwetenschappen

2019-2020

Als je niet voldoet aan de vooropleidingseisen, dan kun je tot de masteropleiding Taalwetenschappen worden toegelaten nadat je de premaster Taalwetenschappen met succes hebt afgerond. Voorwaarde is wel dat je hbo-vooropleiding voldoende aansluit bij de master Taalwetenschappen. De premaster duurt maximaal één jaar (60 studiepunten). Gedurende dat jaar volg je taalwetensschappelijke en academisch vormende vakken uit het bachelorprogramma Communicatie- en informatiewetenschappen.

Op grond van je vooropleiding en specialisatiewensen bepaalt de toelatingscommissie hoe jouw individueel premasterprogramma eruitziet. In alle gevallen kan met het premasterprogramma, dat vastgesteld wordt door de toelatingscommissie, uitsluitend in september gestart worden. Het programma bevat maximaal 30 studiepunten.

Als je tot de premaster bent toegelaten met een hbo-diploma, dan is deelname aan een premasterassessment verplicht. Inschrijven op modules is niet mogelijk voor de premasterstudent; dit wordt verzorgd door het Onderwijsbureau.

Op de website van de VU wordt een aantal premaster-varianten getoond afhankelijk van de vooropleiding en van de gewenste vervolgopleiding in de master. Dit is slechts een indicatie; per student wordt er een individueel programma vastgesteld door de toelatingscommissie. Wanneer op de website van de VU bij de zoekterm ‘premasterassessment’ wordt geschreven, komt de premasterstudent bij de juiste informatie.

Info

Niveau Premaster
Taal Nederlands
Duur 1 jaar
Vorm Voltijd
Studiepunten 60 EC
Faculteit Faculteit der Geesteswetenschappen
Premaster Taalwetenschappen, programma Toegepaste taalwetenschap
Omschrijving
Het premasterprogramma wordt vastgesteld op individueel niveau door de
toelatingscommissie van de Faculteit der Geesteswetenschappen.
Inschrijven op modules is niet mogelijk voor de premasterstudent; dit
wordt verzorgd door het Onderwijsbureau. Een overzicht van de modules
binnen de premaster is te vinden hierboven onder de blauwe knop
'Download jaarschema'.