Students

Minor Religious Studies

Deze opleiding wordt aangeboden in het Engels. Sommige van de omschrijvingen zijn daarom mogelijk alleen in het Engels beschikbaar.

Waarom doen mensen eigenlijk aan religie? Wat betekent het om 'religieus' of 'spiritueel' te zijn? Wetenschappelijke kennis en begrip van religie is essentiëel in onze tijd, waarin mensen zoeken naar zingeving en religies met elkaar lijken te botsen. In deze minor neem je een vogelvlucht door de religiewetenschap. Je onderzoekt religies uit verschillende perspectieven zoals de sociologie en filosofie, waarbij je langer stilstaat bij islam, hindoeïsme en boeddhisme. En je onderzoekt hoe je mens en cultuur kunt bestuderen vanuit de antropologie, waar je de kernconcepten van leert hanteren. Zo leer je kritisch over religie nadenken vanuit je eigen subjectiviteit.

Taal Engels
Startdatum 01-09-2018